سپهر بتن یزد با هدف توسعه کیفیت و جهانی شدن استاندارد ها

سپهر بتن یزد با هدف توسعه کیفیت و جهانی شدن استاندارد ها

مراحل تولید بتن آماده در 9 گام+معرفی ویژگی های آن

فهرست مطالب

مراحل تولید بتن آماده در 9 گام+معرفی ویژگی های آن

بتن یکی از مهم‌ترین ماده‌های مصرفی در پروژه‌های عمرانی مختلف به شمار می‌رود که باعث افزایش مقاومت و پایداری سازه می‌شود. با توجه به پیشرفت صنعت عمرانی و ساختمان‌سازی، امروزه در پرو‌ژه‌های عمرانی و ساختمانی از بتن آماده استفاده می‌شود.

روش ساخت و عناصر موجود در خط تولید بتن‌های آماده، تاثیر زیادی بر روی کیفیت نهایی بتن دارند. در این مطلب از مجله سپهر بتن یزد مراحل تولید بتن را بررسی کرده و ویژگی‌ها مهم کارگاه ساخت بتن را برمی‌شماریم. آشنایی شما با روند تولید بتن می‌تواند به انتخابی دقیق‌تر و اصولی‌تر کمک کند.

بتن آماده

بتن آماده چیست؟

جهت این که بدانیم بتن چگونه تولید می‌شود، ابتدا باید با ماهیت بتن آشنا شویم. بتن ترکیبی از سیمان، آب و سنگدانه‌های گوناگون است و می‌توان آن را از روش‌های مختلفی به دست آورد.

بتن آماده نوعی از بتن است که در فضای کارخانه یا کارگاه تولید می‌شود؛ سپس توسط کامیون یا میکسرهای مخصوص به محل پروژه فرستاده می‌شود. انتخاب عیار، مقدار و ماهیت مواد تشکیل‌دهنده بتن آماده با توجه به نیاز پروژه صورت می‌گیرد.

بکارگیری بتن آماده در پروژه‌های عمرانی و ساختمانی از بهم ریختن محیط پروژه جلوگیری می‌کند، در زمان صرفه‌جویی می‌کند و هم‌چنین روش استفاده آسان‌تری دارد.

بیشتر بخوانید: بتن آماده چیست و چه کاربردی دارد؟

بتن آماده چیست؟

مراحل تولید بتن

با آگاهی نسبت به روش تولید بتن می‌توان از کیفیت نهایی بتن آماده اطمینان حاصل و هزینه‌های دقیق هر بخش را در طرح توجیهی تولید بتن آماده مشخص کرد. هر کدام از مراحل تولید هر نوع بتن آماده، از بخش‌های مختلفی تشکیل شده‌اند و هدف همه آن‌ها ایجاد بتنی مقاوم و با کیفیت است که برای شرایط پروژه مناسب باشد.

در ادامه به بررسی مراحل مختلف ساخت بتن می‌پردازیم.

اجرای بتن ریزی

تهیه و اندازه‌گیری مواد اولیه مناسب بتن آماده

تهیه مواد اولیه مناسب تاثیر شگرفی در کیفیت نهایی بتن دارد. مواد اولیه مورد نیاز در تهیه بتن شامل سیمان، ماسه یا سنگدانه ریز و آب می‌شود.

معمولا بهترین سیمان برای ساخت بتن آماده را سیمان پرتلند می‌دانند. فارغ از کیفیت هر کدام از مواد سازنده، بررسی میزان دقیق هر ماده در ترکیب بتن نیز الزامی است. به فرایند اندازه‌گیری مواد تشکیل‌دهنده بتن و ترکیب آن‌ها، بچینگ می‌گویند. امکان انجام فرایند بچینگ به دو روش حجمی و وزنی وجود دارد.

  • اندازه‌گیری مواد اولیه بتن بر اساس وزن: در این روش بچینگ تمامی مواد اولیه بتن بر اساس کیلوگرم وزن می‌شوند و سپس با یکدیگر ترکیب خواهند شد. این روش در مشخص‌ کردن عیار بتن نیز تاثیر مهمی دارد.
  • اندازه‌گیری مواد اولیه بتن بر اساس حجم: در این روش بچینگ، برای اندازه‌گیری مایعات از واحد لیتر و برای اندازه‌گیری مواد جامد از واحد متر مکعب استفاده می‌شود.
بتن ریزی_1

مشخص کردن طرح اختلاط بتن

طرح اختلاط بتن به معنی تعیین اندازه و نسبت مواد اولیه بتن به یکدیگر است. مشخص کردن طرح اختلاط اهمیت زیادی دارد؛ چرا که کم یا زیاد شدن مقدار یک ماده نسبت به مواد دیگر، باعث تغییر خاصیت بتن و در نهایت کاربرد آن می‌شود.

در این بخش می‌توان با توجه به نیاز پروژه شرایط مورد نیاز برای تولید بتن سبک یا سنگین را مهیا کرد. برای تعیین طرح اختلاط بتن می‌توان از دو روش زیر بهره گرفت:

بتن آماده_1

تعیین طرح اختلاط بتن بدون انجام آزمایش

در این روش از تولید بتن از نسبت‌های دلخواه و تجربی مثل 1:2:4 یا 1:1:2 و غیره استفاده می‌شود. بتنی که از این روش حاصل می‌شود را بتن معمولی می‌نامند. از این نوع بتن برای کارهای معمولی مثل ساخت ستون‌ها و اعضای تحت بار متوسط، کارهای RCC عمومی ساختمانی، بتن‌کاری‌های انبوه، دیوار حائل و مرکب استفاده می‌شود.

استفاده از بتن آماده در جاده ها و پیاده روها

تعیین طرح اختلاط بتن به کمک انجام آزمایش

در پروژه‌هایی که استفاده از بتن نقش کلیدی دارد و حساسیت بیشتر است، پیشنهاد می‌شود از آزمایش‌های تخصصی برای تعیین طرح اختلاط بتن استفاده شود. بتن تشکیل شده توسط این آزمایشگاه‌ها بتن کنترل شده نامیده می‌شود و می‌توان در پروژه‌های عادی و تخصصی از آن‌ها بهره برد.

این آزمایش‌ها در نهایت باعث ایجاد شرایط و ویژگی‌های پیش‌بینی شده و مشخصی در بتن می‌شود و احتمال مشکل را به حداقل می‌رساند.

اختلاط بتن

ترکیب کردن مواد تشکیل‌دهنده بتن

ترکیب کردن مواد بتن به کمک دستگاه یا با روش دستی امکان‌پذیر است. اختلاط باید به طور کامل صورت بگیرد تا مواد به شکل کاملا یکنواخت با هم مخلوط شوند. به طور معمول ابتدا سیمان و ماسه با هم ترکیب می‌شوند و سپس سنگدانه‌ها به این ترکیب اضافه می‌شوند. به طور کلی به دست آمدن مخلوطی با رنگ یکنواخت نشانه تکمیل شدن ترکیب بتن است.آ

اضافه کردن آب به مخلوط پودری

به طور کلی می‌توان دو روش را برای اضافه کردن آب به مخلوط بتن در نظر گرفت. در روش اول پس از ترکیب کردن مواد تشکیل‌دهنده، آب را به بتن اضافه می‌کنند و موارد با هم میکس می‌شود.

این روش از اتلاف وقت جلوگیری می‌کند، اما تنها مناسب پروژه‌هایی است که در مسافتی نزدیک به کارخانه در حال راه‌اندازی هستند و بلافاصله بتن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پمپ بتن ریزی

در روش دوم پس از تشکیل مخلوط جامد بتن، آب اضافه نمی‌شود و مخلوط به شکل پودری به محل پروژه منتقل می‌شود. در محیط پروژه، آب با ترکیب پودری مخلوط شده و ماده اصلی بتن به دست می‌آید. این روش برای پروژه‌هایی که در مسافت طولانی‌تری از کارخانه قرار دارند مناسب‌تر است؛ زیرا در صورت تاخیر بتن دچار گیرش، افت کیفیت یا سفتی نمی‌شود.

اضافه کردن مواد شیمیایی

در این مرحله از روش تولید بتن آماده که در کارخانه یا محیط پروژه انجام می‌شود، باید مخلوط بتن را با آب به طور کامل مخلوط کرد. پس از ترکیب کامل مواد بتن می‌توان افزودنی‌های شیمیایی مخصوصی را به ترکیب بتن اضافه کرد. معمولا این مواد برای افزایش زمان گیرش، افزایش استحکام و افزایش مقاومت بتن در برابر یخ‌زدگی می‌شوند.

محبوب‌ترین انواع مواد افزودنی شامل روان‌کننده‌ها، چسب بتن، ضد یخ بتن، کندگیر و تندگیر، آب‌بندها، حباب‌ساز هوا و روغن قالب بتن می‌شوند که در پروژه با توجه به نیاز از یک یا چند مورد آن‌ها استفاده می‌شود.

محبوب‌ترین انواع مواد افزودنی

اختلاط بتن

به کمک دستگاه‌های میکسر می‌توان مخلوط بتنی را به شکل کامل ترکیب کرد. زمان اختلاط بتن باید طبق نظر کارشناسان و با توجه به مواد تشکیل‌دهنده، حجم بتن و نیاز پروژه تعیین شود. برای این قسمت می‌توان از انواع میکسر با حجم‌های متفاوت استفاده کرد.

ارزیابی کیفیت بتن

با وجود طی کردن مراحل قبلی، طرز تولید بتن به پایان رسیده و آماده انتقال به محل پروژه است. قبل از انتقال باید بتن از نظر کیفیت و حجم بررسی شود. در هر کارخانه تولید بتن محلی برای کنترل کیفیت وجود دارد که بتن را از نظر سازگاری با ویژگی‌های سفارش مشتری بررسی می‌کند. پس از تایید واحد کیفی می‌توان بتن را به محل پروژه منتقل کرد.

اختلاط بتن

انتقال بتن به محل پروژه

مخلوط بتن باید در اسرع وقت و پیش از فرا رسیدن زمان گیرش به محوطه بتن‌ریزی منتقل شود. انتخاب تجهیزات حمل و نقل باید با توجه به ماهیت پروژه، ارتفاع و مسافت میان کارگاه تولید بتن و محل پروژه، صورت بگیرد.

این ماشین‌آلات باید تا حد امکان از اتلاف آب جلوگیری کنند تا گیرش بتن اتفاق نیافتد. معمولا از تراک میکسرها برا جابجایی و انتقال بتن استفاده می‌شود؛ این کامیون‌ها دارای میکسر هستند و از سفت شدن بتن جلوگیری می‌کنند.

مهم‌ترین تجهیزات مورد استفاده در تولید بتن

برای تولید و عرضه بتن از دستگاه‌های و تجهیزات بسیار متنوعی استفاده می‌شود. در ادامه مواردی از پرکاربردترین و مهم‌ترین این تجهیزات را مشاهده می‌کنید:

  • میکسر بتن: وسیله‌ای برای اختلاط مواد مختلف
  • بچینگ پلانت: سیستمی کامل شامل دستگاه‌های مختلف اندازه‌گیری، اختلاط و تحویل ترکیب بتن
  • سیلوهای سیمان: محفظه‌هایی بزرگ برای ذخیره‌سازی سیمان مورد نیاز در تولید بتن
  • دستگاه‌های قالب‌گیری: مورد استفاده در ساخت قالب‌های مختلف برای بتن
  • دستگاه‌های خمیرسازی: مورد استفاده در تولید خمیر بتن با ترکیبی دقیق از مواد مختلف
  • انواع دستگاه تست بتن: برای انجام انواع آزمایش‌های فشار، کشش و سایر آزمایش‌ها و تست‌های فیزیکی و شیمیایی روی بتن برای سنجش و تعیین خواص دقیق محصول تولیدی
مهم‌ترین تجهیزات مورد استفاده در تولید بتن

قیمت بتن آماده

قیمت خط تولید بتن آماده به عوامل مختلفی بستگی دارد و طبق تعرفه صنف تولیدکنندگان بتن آماده مشخص می‌شود. از عوامل تاثیرگذار بر قیمت بتن می‌توان به موقعیت جغرافیایی پروژه، حجم بتن و نوع مواد اولیه اشاره کرد. هر چه عیار بتن بالاتر باشد، هزینه نهایی بتن نیز افزایش پیدا می‌کند.

بنابراین با توجه به این عوامل و نوسانات بازار، نمی‌توان محدوده دقیقی برای قیمت بتن آماده مشخص کرد. علاوه بر قیمت بتن، باید در زمان برنامه‌ریزی، هزینه نظارت و اجرای سازه بتنی، حقوق کارکنان، هزینه حمل و نقل، بتن‌ریزی و اجاره ماشین‌آلات را محاسبه کرد.

نکات کلیدی در تولید بتن

جزئیات نقش مهمی در تولید بتن با مقاومت و کیفیت مناسب دارند. در ادامه به بررسی نکات مهم و کلیدی در تولید و استفاده از بتن می‌پردازیم.

  • افزایش هیدراتاسیون باعث افزایش مقاومت و دوام بتن می‌شود بنابراین ماده افزودنی حباب‌ساز هوا یک نمونه عالی برای بالا بردن مقاومت بتن است.
  • مرطوب نگه داشتن بتن در دمای مناسب به روند صحیح هیدراتاسیون کمک می‌کند. پرداخت بیش از حد و زودرس بتن باعث ایجاد تاول شده و دوام کلی بتن را کاهش می‌دهد.
  • روند بتن ریزی باید به شکل درستی صورت بگیرد و تمام فضای مورد نظر یکپارچه باشد.
  • تمامی اتصالات عمرانی باید از نظر ضد آب بودن بررسی شوند.
افزایش هیدراتاسیون باعث افزایش مقاومت و دوام بتن می‌شود

خرید بتن از تولیدکننده معتبر

همان‌طور که بررسی کردیم تولید بتن مراحل مختلفی دارد که لازم است هر کدام از آن‌ها با دقت و طبق اصول انجام شود تا در نهایت بتن تولیدی کیفیت بالایی داشته باشد. اگر جهت تکمیل پروژه‌های عمرانی و ساختمانی خود قصد خرید بتن آماده را دارید، سپهر بتن یزد را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

این مجموعه سال‌هاست در راستای تولید انواع بتن فعالیت دارد و بهترین کیفیت را با مناسب‌ترین قیمت در اختیار شما قرار خواهد داد. برای خرید یا انتخاب نوع بتن مورد نیاز خود می‌توانید با مشاوران سپهر بتن یزد در تماس باشید. تیم سپهر بتن نیلگون یزد به شما کمک می‌کند که با توجه به شرایط و نیاز پروژه خود، برای خرید بتن آماده اقدام کنید.

بیشتر بخوانید: بررسی دقیق علت‌های ترک بتن و راهکارهایی برای ترمیم

کلام آخر

با توجه به فراگیر شدن استفاده از بتن آماده در انواع پروژه‌های عمرانی و ساختمانی، بهتر است با روند ساخت این بتن‌ها آشنا باشیم. برای ساخت بتن آماده باید بخش‌های مختلفی از خط تولید پشت ‌سر گذاشته شود.

در این مطلب از سایت سپهر بتن به بررسی مراحل تولید بتن پرداختیم و شرایط مختلف ساخت بتن را بررسی کردیم. سپهر بتن، بتن آماده برای شهرهای مهریز و یزد را دارد و برای خرید بتن آماده در یزد یا خرید بتن آماده در مهریز می‌توانید با این تیم در تماس باشید.

0 0 رای ها
امتیاز بدهید
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فرم ثبت سفارش بتن آماده

جهت سفارش بتن آماده، لطفا اطلاعات مورد نظر در فرم زیر را وارد نمایید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.