سپهر بتن یزد با هدف توسعه کیفیت و جهانی شدن استاندارد ها

سپهر بتن یزد با هدف توسعه کیفیت و جهانی شدن استاندارد ها

واش بتن، انتخابی ایده‌آل برای محوطه‌سازی

فهرست مطالب

واش بتن چیست؟انتخابی ایده‌آل برای محوطه‌سازی

واش بتن چیست؟ واش بتن به نوعی کفپوش بتنی گفته می‌شود که به علت مزایا و ظاهر زیبا، در سال‌های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده‌است و به انتخابی محبوب برای محوطه‌سازی تبدیل شده‌است. این مزایا شامل مقاومت بالا، تنوع رنگی، طرح‌های متنوع، نصب آسان، قیمت مناسب و قابلیت شستشو می‌شود.

در این مقاله از مجله سپهر بتن به بررسی این مزایا و همچنین کاربردهای واش بتن خواهیم پرداخت. همچنین به بررسی مزایا و معایب و ویژگی واش بتن می‌پردازیم و به سوالاتی مثل سنگ واش بتن چیست؟ چگونه کفپوش واش بتنی را بشوریم؟و… پاسخ می‌دهیم.

قیمت بتن عیار 250

برای خرید بتن آماده از سپهر بتن نیلگون یزد کلیک کنید

واش بتن چیست؟

در جواب به سوال بتن واش چیست؟ می‌توان گفت بتن واش یا همان واش بتن به نوعی از کفپوش‌های بتنی گفته می‌شود که به دلیل داشتن سنگدانه‌های برجسته در روی سطح کفپوش، ظاهری زیبا و منحصر به فرد دارد.

واش بتن نوعی بتن اکسپوز است که از ترکیب سیمان، سنگدانه‌های رنگی، چسب بتن و مواد افزودنی دیگر در طرح‌ها و رنگ‌های متنوع تولید می‌شود. این نوع بتن به دلیل مقاومت بالا در برابر سرما، فشار، حرارت و سایش، در محوطه‌سازی باغ و ویلا، پارک‌ها، پیاده‌روها، پارکینگ‌ها و حتی کفپوش استخر کاربرد دارد.

پس از ریخته شدن واش بتن در قالب‌های مخصوص و سفت شدن، سطح آن با آب یا اسید شسته می‌شود تا سنگدانه‌های رنگی نمایان شوند. در نهایت، برای افزایش مقاومت واش بتن در برابر رطوبت و خوردگی، از مواد پوششی مانند سیلر یا رزین روی سطح آن استفاده می‌شود.

معرفی انواع واش بتن

بعد از بررسی سؤال واش بتن چیست؟، این سؤال مطرح می‌شود که آيا واش بتن انواع مختلفی دارد؟ در جواب این سوال باید گفت که واش بتن‌ها بر اساس روش تولید، نوع سنگدانه و طرح و رنگی که دارند به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که در ادامه تمام این موارد به همراه مزایا و معایب هر کدام را بررسی می‌کنیم.

انواع واش بتن چیست

۱. کفپوش واش بتن پرسی

در این روش مخلوط بتن که شامل سیمان، سنگدانه، پودر سنگ، آب و دیگر مواد افزودنی می شود درقالب‌های فلزی ریخته‌ می‌شود سپس با استفاده از دستگاه پرس به مخلوط بتن فشار بالایی وارد می‌شود تا آب اضافی آن خارج شده و بتن تراکم و مقاومت بالایی پیدا کند. پس از خشک شدن بتن، سطح آن با واترجت یا اسید شسته می‌شود تا سنگدانه‌ها به خوبی نمایان شود.

  • مزایا: کوتاه بودن زمان تولید، تنوع در طرح و رنگ، تراکم و مقاومت بالا
  • معایب: علاوه بر سرمایه اولیه زیاد به نیروی انسانی با مهارت بالا احتیاج داریم.

۲. کفپوش واش بتن ویبره‌ای

تراکم و مقاومت این نوع واش بتن در مقایسه با سایر انواع واش بتن، به دلیل روش خاص تولید آن، به طور قابل توجهی افزایش یافته است. در این روش، مخلوط واش بتن در قالب‌های لاستیکی ریخته می‌شود.

سپس این قالب‌ها روی میز یا همان نقاله ویبره قرار می‌گیرند تا لرزش و ویبره با سرعت بالا، باعث خروج حباب‌های هوا از مخلوط واش بتن شده و تراکم آن افزایش پیدا کند.

پس از این مرحله قالب‌ها در دما و رطوبت مناسب قرار می‌گیرند تا به سختی و مقاومت لازم برسند. بعد از خشک شدن کفپوش‌ها با واترجت یا اسید شسته می‌شوند تا سنگدانه‌ها نمایان شوند.

  • مزایا: سادگی و سهولت مراحل انجام کار نسبت به دیگر روش‌ها، نیاز به سرمایه اولیه کمتری دارد
  • معایب: کیفیت و تنوع طرح و رنگ کمتر نسبت به واش بتن پرسی
کف پوش واش بتن

۳. کفپوش واش بتن درجا

این نوع کفپوش مستقیما در فضای مورد نظر اجرا می‌شود ونیازی به قالب بندی و کارگاه نیست! بعد از زیرسازی و مطمئن بودن از صاف و سفت بودن سطح، مخلوط بتن به طور یکنواخت بر روی سطح آماد‌ه‌شده ریخته‌‌می‌شود.پس از سفت شدن اولیه بتن، سطح آن با ماله صاف و یکدست می‌شود. برای خرید بتن آماده باکیفیت، سپهر بتن نیلگون یزد را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

پس از خشک شدن کامل بتن، مثل انواع دیگر واش بتن، با واترجت یا اسید سطح بتن شسته می‌شود تا سنگدانه‌ها نمایان شود. این روش برای فضاهای بزرگ مانند پارکینگ‌های وسیع و..کاربرد دارد و برای فضاهایی با متراژ کوچک مقرون به صرفه نیست.

  • مزایا: عدم نیاز به قالب، قابلیت اجرا طرح و رنگ‌های سفارشی
  • معایب: نیاز به نیروی انسانی با مهارت بالا، زمان‌بر بودن کار، هزینه بالا

مزایا و معایب کفپوش واش بتن چیست؟

کفپوش واش بتن یکی از پرطرفدارترین انواع کفپوش در فضاهای مختلف صنعتی، تجاری، مسکونی و.. است. در ادامه به بررسی مزایا و معایب این نوع کفپوش می‌پردازیم.

مزایای کفپوش واش بتن

مزایا

  • مقاومت بالا: واش بتن در برابر سرما، گرما، فشار و خوردگی بسیار مقاوم است این ویژگی باعث می‌شود تا واش‌بتن برای محوطه‌های بیرونی و فضای باز با تردد اتومبیل مناسب باشد.
  • تنوع: واش بتن در طرح و رنگ‌های متنوعی تولید می‌شود که می‌توان در فضاهای مختلف استفاده کرد همچنین تنوع بالا این نوع کفپوش آن را برای محیط‌های محتلف با ویژگی‌های گوناگون مناسب کرده‌است.
  • قابلیت شستشو: واش بتن به‌راحتی شسته می‌شود و برای محیط‌هایی که به طور مداوم در معرض آلودگی هستند بسیار مناسب است.
  • مقرون به صرفه: واش بتن در مقایسه با برخی از کفپوش‌های دیگر مانند سنگ طبیعی قسمت مناسب‌تری دارد این ویژگی باعث می‌شود تا واش بتن برای پروژه‌هایی که بودجه محدودی دارند مناسب باشد.
  • قابلیت نصب بر کفپوش قدیمی: واش بتن را می‌توان در سطح‌هایی که از قبل سنگ فرش و کفپوش قدیمی دارند نصب کرد.
  • عمر طولانی: این نوع کفپوش به علت مقاومت و دوام بالایی که دارد در صورت نگهداری مناسب، عمر طولانی داشته و برای سال‌های طولانی نیاز به تعویض ندارد.

معایب

  • نیاز به زیرسازی مناسب: واش بتن نسبت به سایر کفپوش‌ها حساس تر است و لازم است که زیرساز آن کاملا صاف باشد. در غیر این صورت ممکن است واش بتن ترک خورده یا بشکند.
  • نصب دشوار: نصب واش بتن به خصوص در روش درجا نیاز به مهارت و تخصص بالایی دارد. اگر نصب به درستی انجام نشود ممکن است واش بتن ناهموار شده یا از سطح زیرین خود جدا شود.
  • لغزنده بودن: سطح واش بتن در صورت خیس شدن لغزنده می‌شود و برای تردد اتومبیل یا انسان بسیار خطرناک می‌شود.
  • جذب جرم و آلودگی: سطح متخلخل واش بتن و بالا پایین بودن آن به علت داشتن سنگدانه‌ها، جرم و آلودگی را به خود جذب می‌کند و تمیز کردن آن دشوار است. این امر می‌تواند باعث تغییر رنگ و کثیف شدن زود به زود واش بتن شود.

چگونه واش بتن درجه یک را تشخیص دهیم؟

انتخاب واش بتن باکیفیت و مرغوب، تضمین‌کننده زیبایی، دوام و طول عمر کفپوش شما خواهد‌بود. در این مقاله به بررسی چند روش ساده برای تشخیص واش بتن درجه یک می‌پردازیم.

تشخیص واش بتن درجه یک

بررسی ظاهر واش بتن

  • سطح صاف و یکنواخت: واش بتن درجه یک باید سطحی صاف و یکنواخت داشته باشد و عاری از هرگونه ترک، ناهمواری، حفره و یا سطوح ناهموار باشد.
  • رنگ یکنواخت: رنگ واش بتن باید در تمام سطوح یکنواخت باشد و لکه‌های رنگی یا تیرگی و روشنی در آن مشاهده نشود.
  • سنگدانه‌های باکیفیت: سنگدانه‌های واش بتن درجه یک باید از کیفیت بالایی برخوردار باشند، لبه‌های تیز و برنده نداشته باشند و به طور یکنواخت در سطح واش بتن پخش شده باشند.

تست مقاومت واش بتن

  • مقاومت فشار: واش بتن درجه یک باید از مقاومت فشاری بالایی برخوردار باشد. برای تست مقاومت فشاری می‌توان از یک جسم سنگین مانند چکش استفاده کرد. با ضربه زدن به واش بتن درجه یک، نباید ترک یا شکستگی در آن ایجاد شود.
  • مقاومت سایشی: واش بتن درجه یک باید در برابر سایش مقاوم باشد. برای تست مقاومت سایشی می‌توان از یک سکه یا کلید روی سطح واش بتن کشید. در صورت عدم ایجاد خراشیدگی، واش بتن از کیفیت بالایی برخوردار است.

بررسی گواهینامه‌ها

  • گواهینامه استاندارد: واش بتن درجه یک باید دارای گواهینامه استاندارد از مراجع معتبر باشد.
  • گواهینامه کیفیت: واش بتن درجه یک باید دارای گواهینامه کیفیت از شرکت تولید کننده باشد.

بهترین روش لکه‌زدایی کفپوش واش بتن

همه کفپوش‌ها نیازمند نگهداری و نظافت هستند و این امر راجب کفپوش‌های واش بتن هم صادق است اما تمیز کردن کفپوش واش بتن نسبت به دیگر کفپوش‌ها بسیار آسان است.

بهترین روش لکه‌زدایی کفپوش واش بتن

در ادامه مراحل تمیز کردن کفپوش واش بتن را بررسی می‌کنیم.

  1. گرد و خاک سطح کفپوش را تمیز کنید: در ابتدای کار بهتر است که با جارو یا دستمال مرطوب سطح کفپوش را تمیز کنید تا گرد و غبار و زباله‌ها از روی سطح کفپوش پاک شوند.
  2. از ماده شوینده مناسب استفاده کنید: یک ماده شوینده بدون خاصیت اسیدی یا بازی بهترین انتخاب برای تمیز کردن کفپوش واش بتن است به همین دلیل بهتر است که از موادی مانند سفید کننده‌ها، سرکه استفاده نکنید زیرا می‌توانند با بتن واکنش دهند و کفپوش را بخورند. برای مکان‌های شلوغ و بزرگ می‌توان از کفشوی یا اسکرابر اتوماتیک استفاده کرد اما برای فضاهای کوچک می‌توانید از بخارشوی و کمی آب گرم و صابون استفاده کنید تا لکه‌های کفپوش کاملا از بین بروند.
  3. خشک شدن کفپوش: بعد از تمیزکردن سطح کفپوش چند ساعت زمان بدهید تا به‌خوبی خشک شود و تا آن‌موقع از راه رفتن روی آن خودداری کنید.
  4. شستشوی مجدد: در صورتی که لکه‌ها به‌خوبی از بین نرفته‌ بودند می‌توانید دوباره این مراحل را تکرار کنید و از ماده شوینده بیشتری استفاده کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.

سخن آخر

همانطور که پیش‌تر اشاره شد، واش بتن به عنوان یکی از محبوب‌ترین کفپوش‌ها در فضاهای مختلف صنعتی، تجاری، مسکونی و… شناخته می‌شود. این محبوبیت، ریشه در مقاومت بالای واش بتن در برابر فشار، گرما، سرما، ضربه، خراش و سایر عوامل مخرب دارد. به همین دلیل، شرکت‌های ساختمانی استقبال گسترده‌ای از این نوع کفپوش به عمل آورده‌اند.

در این مقاله به سوالات متداولی مثل کفپوش واش بتن چیست؟ روش تولید واش بتن چگونه است؟ کاربرد واش بتن در چه فضاهایی است؟ پاسخ دادیم و به بررسی مزایا و معایب و انواع واش بتن پرداختیم.

در صورت تردید در انتخاب این کفپوش، کارشناسان ما آماده ارائه مشاوره تخصصی به شما عزیزان می‌باشند تا با اطمینان کامل بهترین تصمیم را برای پروژه خود اتخاذ کنید.

همچنین، سپهر بتن یزد با بیش از 12 سال تجربه در تولید واش بتن باکیفیت و مرغوب، مطابق با استانداردهای بین‌المللی، مفتخر است که محصولات خود را به شما مشتریان گرامی عرضه نماید.

0 0 رای ها
امتیاز بدهید
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

فرم ثبت سفارش بتن آماده

جهت سفارش بتن آماده، لطفا اطلاعات مورد نظر در فرم زیر را وارد نمایید تا در اسرع وقت با شما تماس بگیریم.